HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi.

Toplantının ana gündem maddesini İran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğraması oluşturacak. Suikast sonrası Ortadoğu'da artan gerilimle birlikte İran'ın İsrail'e yönelik misilleme açıklaması, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları da masaya yatırıldı.

Hükümetin üretenin, çalışanın, istihdam sağlayanın daima yanında olduğunu dile getiren Erdoğana, "Son 22 yılda el ele verdik, omuz omuza verdik, nice hayalleri beraberce gerçeğe dönüştürdük. savunma sanayi başlığı olmak üzere birçok başlıkta ülkemizi parmakla gösterilen seviyelere yine beraberce ulaştırdık.

Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış, Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Aile Destek Programı'nın iki yıldır uyguladığını belirten Erdoğan, destek programını, sosyal devlet vasfının bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzattıklarını dile getirdi.

Erdoğan, Haziran itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş sürecinin Temmuz'da biraz daha belirginleştiğini, önümüzdeki aylarda bu eğilimin hızlanarak devam edeceğini vurguladı.

İhracatta rekor

Temmuz ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artış kaydeder 512 milyon dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdik. Yıllıklandırılmış ihracatımızda toplam 261,5 milyar dolar ve bir önceki yıla göre yüzde 3,4 artışla yine Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Mal ihracatında son bir yılda 8,7 milyar dolar net artış sağlandı. İthalatımızdaki düşüş eğilimi aynı şekilde devam ediyor. İthalatımız temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,9 oranında yani 2,6 milyar dolar geriledi. İracattaki artış ve ithalattaki azalışın etkisiyle dış ticaret açığımız yıllık bazda yüzde 42,3 düşüş ile 7,2 milyar dolara indi. İracatın ithalatı karşılama oranında 14,5 puanlık güçte bir yükseliş yaşandı. yüzde 75,7 seviyesine çıkan bu oranı inşallah da arttıracağız" diye konuştu.

Ayder'e 2,6 milyar liralık yatırım

Rize'de "Afetzede kardeşlerimize ev ve dükkanlarının anahtarlarını teslim ederek 2021 yılındaki sel felaketinin yaralarını sarma vaadimizi yerine getirdik. Ayder yaylasını 2017 yılından bu yana toplam 2 milyar 667 milyon liralık yatırımla eski güzelliğine yeniden kavuşturduk" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclisimiz 7 Ağustos tarihinde LAHEY'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanı'na teslim edecektir. Türkiye adına resmi başvuru yapmış olacağız. Milletimin şu gerçeği çok iyi bilmesini arzu ediyorum. Türkiye varlık yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin'in yanındadır."

Advertisement