HABERLER ABONE OL

Boston Fed Başkanı Susan Collins, politika yapıcıların ABD ekonomisinin gücünü korumaya yardımcı olmak için faiz oranlarını düşürürken dikkatli ve verilere bağlı bir yaklaşım kullanmaları gerektiğini söyledi.

Collins, geçen hafta açıklanan güçlü tarım dışı istihdam da dahil olmak üzere son verilerin, ABD işgücü piyasasının “genel olarak iyi bir yerde” olduğunu gösterdiğini söyledi.

Collins, enflasyonun sağlıklı bir işgücü piyasasıyla birlikte “zamanında” merkez bankasının hedefine döneceğine artık daha fazla güvendiğini de sözlerine ekledi.

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson da merkez bankasının istihdam ve enflasyon hedeflerine yönelik risklerin artık eşitlenmeye daha yakın olduğunu söyledi.

Jefferson, “İki görevimize yönelik risklerin dengesi değişti - enflasyona yönelik riskler azaldıkça ve istihdama yönelik riskler arttıkça, bu riskler neredeyse dengelendi” dedi.

Bostic: Görevin istihdam tarafı öne çıkıyor

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD merkez bankasının önümüzdeki aylarda faiz oranlarını ne kadar hızlı düşürmeye devam edeceğini değerlendirirken, birbiriyle rekabet eden riskleri dengelemesi gerektiğini söyledi.

Bostic, enflasyona yönelik risklerin azaldığını, bununla birlikte ekonominin hala güçlü olmasına rağmen işgücü piyasasına yönelik tehditlerin arttığını söyledi. Bostic, “Hala enflasyon hedefine ve bu hedefe ulaştığımızdan emin olmaya odaklanmış durumdayım. Enflasyon şu ana kadar düştüğü için, görevin istihdam tarafı daha belirgin hale gelmeye başladı” değerlendirmesinde bulundu.

Advertisement