Advertisement
HABERLER ABONE OL

Getir, elektronik ticaret platformu n11'e yatırım yapma kararı aldı.

Getir Kurucusu Nazım Salur, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Getir n11.com'a stratejik yatırım yapacak. Öngörüşmeler tamam. Sözü kestik darısı nikaha." ifadelerini kullandı.

n11.com, Doğuş Grubu ile Güney Koreli teknoloji grubu SK Group’un ortaklığında Mart 2013’te kurulmuştu. İnternet sitesindeki bilgilere göre tüm kategorilerde 20 milyondan fazla ürün ve 270 binden fazla kayıtlı iş ortağı olan platformun 23 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Fonlama turunu tamamladı, farklı alanlara yöneldi

Haziran ayında son fonlama turunu tamamlayan Getir, aldığı 555 milyon dolarlık yatırımla 7,5 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Haziran'daki fonlama turunun ardından Bloomberg HT yayınına katılan Nazım Salur, sağlanan yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işleri daha hızlı büyütmeyi hem de yeni ülkelerde faaliyete geçmeyi hedeflediklerini belirtmişti.

Bu fonlamanın ardından Getir, Temmuz'da Avrupa pazarında bazı satın almalara imza atmıştı. Şirket hızlı market teslimatı sektöründe faaliyet gösteren Blok uygulamasının tamamını satın alarak, Barselona, Madrid ve Milano’da kendi adıyla hizmet vermeye başlayacağını duyurmuştu.

Böylelikle Getir, Avrupa'da hizmet verdiği ülke sayısını 7'ye çıkarmıştı.

Takip eden dönemde de araç paylaşım uygulaması Moov'a yatırım kararı alınmıştı. Şirket, Anadolu Grubu iştiraklerinden Çelik Motor ile araç kiralama platformu Moov'un yüzde 75 hissesini satın almak için Ağustos ayında bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlamıştı.

Taraflarca sağlanmış mutabakata göre Moov'un sermayesini temsil eden payların yüzde 75'inin devir bedeli, 16 milyon dolar tutarı üzerine Moov'un kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan araçlara ilişkin varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın yüzde 75 oranındaki kısmının eklenmesi/çıkarılması şeklinde hesaplanacak.