Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'in tahminlerine göre -tahvil fiyatları dalgalı seyrini sürdürse de- tahvil piyasasının en azından yüksek kredi notuna sahip kısmı için en kötüsü geride kalmış olabilir. 

Asya tahvilleri için Perşembe günü iyi geçmedi. Asya'da dolar cinsinden tahvillerin faiz primleri ve temerrüde karşı sigorta maliyetleri yükseldi. Koronavirüs pandemisine ilişkin devam eden olumsuz haber akışı risk iştahını azaltıyor.

Bununla birlikte Goldman Sachs stratejisti Lotfi Karoui'inin raporuna göre yatırım yapılabilir seviyedeki krediler için çöküşün zirvesi, Fed'in beklenmedik ölçekteki likidite adımlarıyla muhtemelen Mart ayında görüldü. Ancak Karoui'ye göre bu tahvillerin faiz farkları iki çeyrek daha resesyon bölgesinde kalacak. Yüksek faizli tahviller için ise tablo karanlık.

Karoui'nin notunda, "Politika desteğinin potansiyeli spradlerin Mart ayındaki kadar büyük rakamları yeniden görme ihtimalini büyük ölçüde sınırlıyor. Buna karşın yüksek faizli tahvil piyasasının karşı karşıya olduğu sayısız temel engel muhtemelen spreadleri mevcut seviyelerden yukarı çekecek." dendi.

Ayrıca traderlara göre gelişen piyasa tahvilleri de satıcıların hedefinde. Gelişen piyasalar emtia fiyatlarındaki düşüşten, tedarik zincirlerindeki bozulmadan, ticaret ve harcamalardaki düşüşten önemli ölçüde etkileniyor. Parasal ve  mali teşvikler geniş çaplı yabancı yatırımcı çıkışlarını tetikleyebilir.