HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Google CEO'su Sundar Pichai, şimdiye kadarki en dönüştürücü teknoloji olarak tanımladığı yapay zeka için ilk etapta 120 milyon dolar büyüklüğünde küresel bir yapay zeka eğitim fonu kurdu.

“Yapay zeka bugüne kadar gerçekleşen en dönüştürücü teknoloji”

BM Gelecek Zirvesi'nde konuşan Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekayı bugüne kadar gerçekleşen en dönüştürücü teknoloji olarak tanımladı.

Pichai, yapay zeka ve sürdürülebilir kalkınma için gördüğü dört geniş fırsata dikkat çekti. Bunlar, insanların kendi dillerinde bilgiye erişmelerine yardımcı olmak, bilimsel keşifleri hızlandırmak, iklim felaketleriyle ilgili uyarılar ve ekonomik ilerlemeyi desteklemek.

“Yapay zeka, derin sahtekarlık riskleri taşıyor”

Pichai, yapay zekanın aynı zamanda derin sahtekarlıklar gibi riskler de sunduğunu kabul etti ancak yapay zekanın iklim üzerindeki etkisinden bahsetmedi.

Küresel bir yapay zeka bölünmesinden kaçınmak istediğini ve Google'ın yerel kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve STK'larla ortaklık içinde yapay zeka eğitim ve öğretimini dünyanın dört bir yanındaki topluluklarda kullanılabilir hale getireceği, 120 milyon dolarlık bir “Küresel Yapay Zeka Fırsat Fonu” oluşturduğunu ekledi.

Yapay zekanın giriş seviye programcıların yerini alıp almayacağı konusunda Sundar Pichai, bu sorunun birçok alanda geçerli olduğunu belirtirken en olası senaryonun yapay zekanın insanların işlerini daha verimli yapmalarına yardımcı olacağı yönünde açıklama yaptı. Pichai, gelecekte daha fazla insanın programlama yapacağına inandığını ifade etti.


“Veri merkezleri, enerji ihtiyacını artırıyor”

Google’ın operasyonlarını büyütme sürecinde veri merkezlerine olan enerji ihtiyacının arttığını vurgulayan CEO, bu büyümenin kısa vadede enerji talebini karşılamayı zorlaştırdığını belirtse de orta ve uzun vadede daha iyimser olduğunu; çünkü veri merkezlerinin enerji ihtiyacıyla birlikte yeni enerji kaynaklarının geliştirilmesine büyük yatırımlar yapıldığını ekledi.

Advertisement