Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Rusya: OPEC ve OPEC dışı ülkelerle teyit edilmiş toplantı yok

Rusya: OPEC ve OPEC dışı ülkelerle teyit edilmiş toplantı yok

  • Rusya Enerji Bakanı Novak, "OPEC ve OPEC dışı ülkelerle teyit edilmiş toplantı yok" dedi

Giriş: 29 Ocak 2016, Cuma 11:20
Güncelleme: 29 Ocak 2016, Cuma 12:04

Novak, "Petrol arzında koordineli bir kesinti ancak detaylı görüşmeler sonucu olur. Rusya arz kesintisi ile ilgili karar vermeye değil, tartışmaya hazır" açıklamasını yaptı.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak bir söyleşide, petrol üretiminde bir kısıntı kararının ancak tüm petrol ihracatçı ülkelerin anlaşmaya varması durumunda mümkün olabileceğini söyledi.

Novak, Bloomberg mülakatında, "Petrol üretim hacmini kısma konusunu tartışmaya hazırız, ancak bu bir karar değil. Bu olasılığı değerlendirmeye hazırız. Bu ortak bir karar olmalı. Eğer ortak karar alınırsa bir anlam ifade eder, öteki türlü bir anlam ifade etmez" dedi.

Novak, Venezuela'nın teklif ettiği üzere Şubat ayında OPEC ve OPEC dışı ülkeler toplanırsa bu görüşmelere katılabileceğini belirtti. Novak, henüz herhangi bir tarih ya da onaylanmış bir görüşme olmadığını söyledi. Dün, OPEC delegeleri henüz planlanmış bir görüşmelerinin olmadığını açıklamıştı.