Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Gündem Teknoloji programında Hande Berktan’ın sorularını yanıtlayan Kaan Arlı, sektör genelinde tüketicinin Black Friday’de uygulanan indirimlere olan yaklaşımını yorumladı. Huawei Türkiye olarak satışlarının yüzde 9’unun online kanaldan geldiğini söyleyen Arlı, Black Friday'de online satışların oranının yüzde 30’a yükselmesini ve satış adetlerinde ise yüzde 300’luk bir artış beklediklerini açıkladı.

Kaan Arlı’ya göre, tüketicilerin çoğu Ekim ayında almak istediği ürünleri, indirimler sebebiyle Kasım ayında satın almayı tercih ediyor. Dizüstü bilgisayarlar ve tabletler bu ürünlerden en çok ilgi gören cihazlar arasında yer alıyor.

Markanın yeni nesil dizüstü bilgisayar teknolojisine de değinen Arlı, Huawei Matebook X 2020 modeli ile önceki modellere göre daha hafif ve taşınabilir bir model ürettiklerini söyledi. Donanım noktasında en yeni nesil işlemci depolama birimi, batarya teknolojileri gibi çok fazla seçeneğin bulunduğu bu ürün, ısınma performansı konusunda da yenilikler sunuyor.

Kaan Arlı, Huawei giyilebilir ürünlerde geçtiğimiz hafta kulaklık olarak “FreeBuds Studio”yu satışa sunduklarını açıkladı. Akıllı kulaklıklarda, gürültü engelleme özelliğinin en çok aranan özelliklerden biri olduğunu ifade eden Arlı, bu özelliğe sahip çoğu ürünün gürültüyü engellemede limitli özellikleri olduğunu dile getirdi.

Huawei son nesil kulaklıklarının, ‘Dinamik akıllı gürültü engelleme teknolojisiyle’ aktif gürültü engelleme seviyesini kullanıcı yerine yaptığını söyleyen Arlı, cihazın ortamdaki gürültüye uygun bir şekilde çalıştığını söyledi.