Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Milyarder fon yöneticisi Jeffrey Gundlach, Fed'in değerlemeleri desteklemesine rağmen şirketlerin uzun süreli ekonomik gerilemeyle mücadele etmesinden dolayı yüksek faizli tahvillerde temerrüt oranının iki katına çıkabileceğini söyledi.

Gundlach, Salı günkü değerlendirmesinde yatırım yapılabilir nota sahip şirket tahvili piyasasının daha düşük kalitedeki BBB- notlu tahvillere doğru kaydığını, ancak sadece yüzde 50'sinin notunun indirilmesi durumunda yüksek faizli tahvil piyasasının iki katına çıkmasına neden olacağını belirtti.

Varlık alımlarını ve şirket tahvillerinde sürdürülebilir olmayan yükselişi desteklemesi nedeniyle Fed'in acil durum adımlarını eleştiren Gundlach'ın görüşleri piyasanın ekonomik gerçeklikle bağlantısına yönelik geniş çaplı şüpheyi yansıtıyor.

Hisse senedi ve yüksek faizli kredi piyasaları gibi riskli varlıkların bu desteğe ve hükümet teşvikine orantısız olarak yanıt verdiğini belirten fon yöneticisi, Kovid-19 pandemisinin toparlanma için risk olmaya devam ettiğinin altını çizdi.

"Ekonominin bu tarz bir şok geçirip Hazine'den bir kerelik bir destekle öylece iyileşeceğini düşünmek çılgınlık." diyen Gundlach, küresel GSYİH tahmini eksi yüzde 3.9 seviyesindeyken "Kovid-19'a karşı dünyadaki en büyük tepkilerden birini vermesine rağmen" ABD'nin eksi yüzde 5 ile geride kaldığına dikkat çekti.