Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde tam kapanma tedbirlerini uygularken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı son destek paketinde yer alan KOSGEB faizsiz kredileri için de süreç başladı.

Bloomberg HT’deki Finans Merkezi programına konuk olan KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt özellikle mikro ve küçük ölçekli işletmelerde pandemi etkisinin çok fazla hissedildiğini belirtti.

3 Mayıs itibariyle başlayan KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi paketinin cirosunda düşüş olan mikro ve küçük işletmelere verileceğini kaydeden Kurt, şunları söyledi: Farklı fonlama kaynaklarından bir kredi paketi oluşturduk, bu krediyi işletmelere kendimiz doğrudan vereceğiz, bankalarla çok ilişkileri olmayacak. Pandemi eninde sonunda bitecek ve inşallah imalatta daha iyi rakamlara kavuşacağız.

Özellikle imalat ve teknoloji start-up’larına mikro ölçekte 3 taksitle 10 biner TL’den toplam 30 bin TL, küçük ölçeklerde de 25 biner TL’den toplam 75 bin TL’lik bir destek paketi vereceğiz. Bu paket 3 yıl ödemesiz, sonraki 2 yıl ödenecek ve sıfır faizle gerçekleştirilecek. Temel şartımız, şirketlerin pandemiden etkilenmiş ama istihdamı korumuş olması.”

Başvurular 21 Mayıs'a kadar sürecek

Kurt odak noktalarının imalat sektörü olduğunu belirtti.

Başvuruların 21 Mayıs’a kadar süreceğini belirten Kurt “özellikle 2017 sonrasında kurulan start up’lar pandemi etkilerine çok maruz kaldı, onları destekleyeceğiz” dedi.

Kurt 15 Haziran’dan itibaren de kredileri vereceklerini sözlerine ekledi.