Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD'nin önde gelen kripro Borsası Kraken, Bitcoin'in (BTC) önümüzdeki aylarda yüzde 50 ile yüzde 200 arasında yükselebileceğini öngören bir rapor yayınladı.

Bitcoin'in 24 Temmuz'da sadece yüzde 23 ile 21 ayın en düşük volatilitesini kaydettiği belirtilen raporda, BTC'nin yüzde 15 ile yüzde 30 arasında değişen 12 tarihi düşük volatilitesinin genellikle ortalama yüzde 140'lık bir ralli tarafından takip edildiği vurgulandı.

BTC fiyat dalgalanmaları için genellikle en volatil üçüncü ayın Ağustos olduğunu belirten Kraken, Temmuz ayı sonunda Bitcoin'de görülen yukarı yönlü ivmenin önümüzdeki birkaç ay daha devam edeceğini tahmin ediyor.

Bitcoin 9 yılın en güçlü ikinci Temmuz'unu kaydetti

Kraken, Bitcoin'in son rallisinin 2011'den bu yana BTC fiyat performansı için en güçlü ikinci Temmuz ayı ile sonuçlandığını vurguladı. Temmuz'un Bitcoin için genellikle üçüncü en zayıf takvim ayı olduğuna dikkat çekti.

Kraken'e göre ayın performansını yüzde 24'e taşıyan, 27 Temmuz - 31 Temmuz arasındaki yüzde 14.5'lik hızlı yükseliş piyasayı ivmenin devam edeceği şeklinde konumlandırdı.

Kripto işlem platformuna göre Temmuz ayının toplam işlem hacminin yüzde 44'ü, ayın son haftasında gerçekleşti.

Rapor ayrıca, Bitcoin'in altın ile 30 günlük devam eden korelasyonunun 31 Temmuz'da bir yılın en yüksek seviyesi olan 0.93'e sıçradığını da belirtiyor.

Cointelegraph.com