KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto varlıklar ve ABD hisse senetleri fiyatlamaları daha fazla birlikte hareket ederken, hisse senetlerini yönlendiren makroekonomik değişkenlerin kripto piyasasını da şekillendirdiği görülüyor.

S&P 500 endeksi ile en büyük 100 kripto varlık arasındaki 40 günlük korelasyon katsayısı 0,67 seviyesine geldi. 2022'nin ikinci çeyreğinde bu katsayı 0,72 ile rekor seviyeyi görmüştü.

Değerin 1 olması varlıkların aynı yönde hareket ettiğini gösterirken, eksi 1 olması ters yönlü bir korelasyona işaret ediyor.

Fed'in faiz oranlarında 50 baz puanlık agresif bir indirimle beklenen parasal genişleme döngüsünü başlatmasının ardından geçen hafta ABD hisse senetleri tüm zamanların zirvesine ulaşırken Bitcoin de 64 doları aştı.

Gelecek ABD ekonomik verileri, faizdeki olası indirimlerin kapsamı ve hızı hakkında ipuçları için her kesimden tüccar için çok önemli.

Orbit Markets Kurucu Ortağı Caroline Mauron, “Şu anda kripto fiyatlarını makro faktörler yönlendiriyor ve kriptoya özgü bir siyah kuğu olayı görmediğimiz sürece bu durum Fed'in gevşeme döngüsü boyunca devam edecektir” dedi.

Advertisement