PİYASALAR ABONE OL

Wall Street endeksleri haftanın ilk işlem gününde teknoloji hisseleri öncülüğünde rekor seviyelere yükseldi. S&P 500 yüzde 0,77 yükselişle 5 bin 859 ile zirve seviyesine ulaşırken, Nasdaq 100 yüzde 0,82 artıda kapandı. Bu, S&P 500’ün bu yılki 46. rekoru oldu. Yükselişler bilançoların açıklandığı bir dönemde, analistlerin düşük tahminlerine karşın yatırımcıların yükseliş beklentilerini koruduklarını gösterdi. Nvidia Corp. hissesi teknoloji devleri arasındaki yükselişe öncülük etti.

Apple Inc. Evercore analistlerinin yükseliş beklentisi ile değer kazandı ve Tesla Inc. geçen haftaki düşüşün ardından toparlandı. Goldman Sachs Group Inc. ve Citigroup Inc. hisseleri bilançolarının açıklanması öncesinde yükseldi. Bu sabah vadeli endeksler artıda.

MSCI Asya Pasifik Endeksi çip hisseleri öncülüğünde yükseliyor. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve SoftBank Group Corp. gösterge endeksin yükselişine en büyük katkıyı sağlayan şirketler oldu. Japonya’nın Nikkei 225 Endeksi Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı.

Çin ve Hong Kong’daki hisseler, yatırımcıların Çin hükümetinden beklenen teşviklerin gelmemesi ile düştü.

Bloomberg Dolar Endeksi yatay. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,10’un hemen altında, fazla değişim göstermedi.

ABD’de banka bilançoları gelmeye devam ediyor

Wall Street’te bilanço sezonu Cuma günü finans dünyasının önde gelen şirketleri JPMorgan ve Wells Fargo öncülüğünde başladı.

Haftanın ikinci işlem gününde Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup bilanço açıklayacak.

Baird Private Wealth Management Yatırım Stratejisti Ross Mayfield, “Gelirler artıyor, faiz oranları düşüyor ve tarih, bu boğa piyasasının hala ilk dönemlerinde olabileceğini gösteriyor. Yüksek ekonomik ve politik belirsizlik dönemleri, tarih boyunca ortalamanın üzerinde piyasa getirilerine yol açmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte Bloomberg Intelligence verilerine göre stratejistler, S&P 500’deki şirketlerin son dört çeyrekteki en zayıf finansal sonuçlarını açıklayacağını ve üçüncü çeyrek karlarının bir yıl öncesine kıyasla sadece yüzde 4,3 artacağını tahmin ediyor. Yine de yatırımcılar hisse senedi fiyat tahminlerini artırmaya devam ediyorlar.

UBS Global Wealth Management’tan Solita Marcelli’ye göre, üçüncü çeyrek sonuçları büyük sermayeli şirketlerin kâr büyümesinin dirençli bir makro zeminde sağlam olduğunu teyit edecek. “Sağlıklı ekonomik ve kâr büyümesi, Fed’in gevşeme döngüsü ve yapay zekanın büyüme hikayesi tarafından desteklenen ABD hisse senetleri için olumlu görüşümüzü sürdürüyoruz” diyen Marcelli, Haziran 2025’e kadar S&P 500 fiyat hedefini 6 bin 200 olarak yineledi.

Christian Mueller-Glissmann liderliğindeki Goldman stratejistleri de önümüzdeki üç ay için hisse senetlerinde ağırlık artırdı. Stratejistler ayı piyasası riskinin nispeten düşük olduğunu düşünmekle birlikte, jeopolitik şoklar, ABD seçimleri ve daha az elverişli büyüme/enflasyon karışımı nedeniyle volatilite potansiyeli görüyorlar.

Advertisement