HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT yayınına katılan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, kredi sorunu ve stokçuluk tartışması hakkındaki soruları yanıtladı.

Kredi konusunu üstünde çok çalışarak, sektörlerle de konuşarak çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Koray Çalışkan “Türkiye’nin kalkınması sanayi ile olacaksa, sanayideki üretim yapan insanlara pozitif bir ayrım yapmamız lazım. Şu anda bankalar kredi vermiyor. Kredi verilse de oranlar çok çok yüksek. Belli insanlara bu paralar veriliyor. Bunun önünü açmak lazım. Dolarizasyon kısmını kuvvetlendirecek kredi vermeyelim; ama sanayinin büyümesi için kriterleri belirleyip, o şekilde kredi vermemiz lazım." dedi.

Çalışkan stokçuluk tartışması ile ilgiii ise şunları kaydetti:

Stokçuluğun olabilmesi için ürettiğiniz ürünü piyasaya sunmamanız, akabinde fiyatların yükselmesi ve yükseldikten sonra satış yapmanız lazım. Sektörler özelinde baktığınız zaman; şu anda sadece İstanbul’da binlerce mobilyacı var. Böyle bir şey mobilya özelinde yapılamaz.

PMI’larımız beş dönemdir düşüyor. Sanayi beş dönemdir negatif performans sergiliyor. Şu anda moral, destek verilmesi gerekirken bir dönemdeyiz. İç piyasada ne yazık ki daralmanın süreceğini öngörüyoruz.

Advertisement