HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ChatGPT yapımcısı OpenAI, tüm zamanların en büyük yatırım turunu kapattı.

Dünyanın en önemli yapay zeka şirketi OpenAI, 157 milyar dolar değerlemeyle bir finansman turunda 6,6 milyar dolar topladığını duyurdu.

Thrive Capital'in liderliğindeki finansman turuna Microsoft, Nvidia, SoftBank, Khosla Ventures, Altimeter Capital, Fidelity ve MGX de katıldı.

Şirket tarafından paylaşılan blog yazısında "Yeni fon, ileri düzey yapay zeka araştırmalarındaki liderliğimizi ikiye katlamamıza, bilgi işlem kapasitesini artırmamıza ve insanların zorlu sorunları çözmelerine yardımcı olacak araçlar geliştirmeye devam etmemize olanak sağlayacak. Yatırımcılarımıza bize duydukları güven için minnettarız ve yapay zeka destekli bir ekosistemi ve herkese fayda sağlayacak bir geleceği şekillendirmek için ortaklarımız, geliştiricilerimiz ve daha geniş toplulukla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz." dendi.

OpenAI zaten dünyanın en iyi finanse edilen yapay zeka girişimi ancak devasa yeni dilim, San Francisco şirketini tamamen kendine ait farklı bir kategoriye sokuyor.

Elon Musk'un yapay zeka girişimi xAI, bu yılın başlarında 6 milyar dolardan fazla para topladı, ancak OpenAI'nin yanında gölgede kalan bir değerlemeyle. OpenAI'nin baş rakibi Anthropic, kuruluşundan bu yana OpenAI'nin toplamının yarısından biraz fazlasını (9,7 milyar dolar) toplarken, yüksek profilli AI girişimleri Cohere ve Mistral'ın topladıkları fon, 1 milyar dolar civarında seyrediyor.

Open AI’ın insan kaynağına yatırımı, 1,5 milyar doları aştı

OpenAI, bugüne kadar model eğitimine yaklaşık 7 milyar dolar, personel alımına ise 1,5 milyar dolar harcadı.

OpenAI CEO'su Sam Altman, şirketin amiral gemisi modellerinden biri olan GPT-4'ün eğitiminin 100 milyon dolardan fazlaya mal olduğunu açıklamıştı

OpenAI, üretken yapay zeka alanında açık ara pazar lideri. ChatGPT'nin haftalık 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı var ve bunların yaklaşık 10 milyonu ücretli abonelerden oluşuyor.

Advertisement