Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Brent petrol, üretim kesintilerinin devam edip etmeyeceğine dair kararın verileceği OPEC+ toplantısına günler kala varil başına 48 dolar civarından işlem görüyor.

Vadeli kontratlar bir önceki seansta Asya işlemlerinde yüzde 1.7 düştükten sonra Londra piyasasında yatay seyretti.

Batı Teksas Petrolü (WTI) Çarşamba günü yüzde 1.5 düştükten sonra Şükran Günü nedeniyle ABD piyasalarının tatil olmasından dolayı Perşembe günü işlem görmedi.

Bloomberg anketine katılan analistlerin büyük bir bölümü, OPEC+’ın Mart ayına kadar petrol üretim kesintilerini uzatacağını düşünürken bazı analistler ise Irak ve Birleşik Arap Emirliklerinden gelen itirazları göz önüne alarak daha kısa bir uzatma olacağını düşünüyorlar.

OPEC başkanı ise üretimin artırılması durumunda gelecek yıl bir arz fazlası yaşanabileceğini ve grubun dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Ham petrol, artan koronavirüs vakalarına karşı aşı gelişmelerinin ağır basmasıyla birlikte bu hafta yüzde 6 yükseldi.

Şu aşamada yukarı yönlü eğilimde bir geri çekilme görüyoruz. OPEC+ anlaşmasının olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor fakat toplantının sonuçları odağın talebe kaymasıyla birlikte çok fazla etkili olmayabilir. CMC Markets Baş Piyasa Stratejisti Michael McCarthy

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, Singapur saatiyle 12:30’da varil başına 47.80 dolar civarında yatay seyretti. Kontrat bu hafta yüzde 6.3 yükseldi.

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Çarşamba günü yüzde 1.7 değer kaybederek varil başına 44.93 dolar seviyesinden işlem gördü.