Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Sompo Sigorta Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Kemal Beceren, müşterilerin sigorta bilinci artıkça modüler ürünlere olan talebin daha çok artacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Beceren, bunun da sigorta şirketlerini çeşitli ürünler geliştirmeye ya da ürünleri çeşitlendirmeye yönelteceğini kaydetti. Bu dönemde sağlık sigortalarına olan ilgilinin arttığını ifade eden Beceren, özel ve tamamlayıcı sağlık sigortaları alanındaki ürünlere talebin arttığını kaydetti. Beceren, buna bağlı olarak da sigortacıların bu alanlarda yenilikler yaptıklarını belirti. Evden çalışmaların artmasından dolayı siber saldırıların da arttığını belirten Beceren, siber saldırıların yarattığı tehditler ve buna bağlı olarak oluşabilecek riskleri güvence altına alan ürünler olduğunu ama bunların henüz başlangıç aşamasında olduğunu kaydetti. Zaman içinde bu sigortaların daha modüler olacağını ve çeşitliliğinin artacağını vurgulayan Beceren, zaman içinde sağlık sigortalarına olan ilginin burada da artacağını belirtti.

'GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİLER İLE SİGORTA ŞİRKETLERİ MÜŞTERİLERİ HASTALANMADAN UYARACAK'

Müşterilere yönelik özellikle sağlık alnında giyilebilir teknolojiler daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığında sağlık ürünlerinde de radikal değişimleri tetikleyebileceğinin altını çizen Beceren, sigortacılığın bu anlamda etkin aktörlerden birisi olacağını söyledi. Beceren, "Hem mobil uygulamalardan hem de bu giyilebilir teknolojilerden alınan değerlerin değerlendirilip farklı ürünlerin üretilmesi adına sektör hastalanan kişilerin hastalık masraflarını karşılamaktan, biraz proaktif olmaya geçecek önümüzdeki yıllarda. Bu verilerden bir takım uyarılar üretip, müşterileri hastalanmadan uyaracak bir takım servisler sağlayabilecek etkin aktörlerden biri olacak" diye konuştu. Sektör acenteler ve müşteriler için bir çok mobil uygulamayı hayata geçirdiğini ifade eden Beceren, buradaki özelliklerin de günden güne arttırıldığını kaydetti.

'INSURTECHLER SEKTÖRE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK'

Sompo Sigorta'nın Silikon Vadisi, Tokyo ve Tel Aviv'de Sompo Digital Labratuatları olduğunu kaydeden Beceren, "Bu laboratuvarlar gereksinimlerimize uygun şekilde teknolojiler araştırıyorlar. Bu alanda bize katma değer yaratan çözümlere rahatlıkla ulaşabiliyoruz" diye konuştu. Beceren, sürekli çalıştıkları girişimlerin araçlarını direkt kullanmak yerine, sigortacılıktaki deneyimlerini kullanarak onların araçlarını kendilerine uygun şekilde geliştirdiklerini vurguladı. Beceren, bugüne kadar yaklaşık 100’ün üzerinde girişimle irtibata geçtiklerini, üç girişim ile de ciddi anlamda çalıştıklarını sözlerine ekledi. Sigortacılık faaliyetlerine odaklanırken bir yandan da şirket içinde inovasyon programlarıyla şirketi inovatif kültüre adapte ettiklerini kaydeden Beceren, "Bu çerçevede de bahsettiğimiz tipte şirketlerle iş birliğine giriyoruz" dedi. Özellikle son 3 - 4 yıldır insurtech ve fintechlerin hem lokalde hem de globalde gündemlerinde olduğunu ifade eden Beceren, "Bu firmaların bize ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.