HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında saat 10:00 sularında başlayan görüşme 4 saat 15 dakika sürdü. Şimşek, Karatepe’yi kapıda uğurladı.

Görüşmeye CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de katıldı.

Karatepe görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamalarda dört ana başlıkta önerilerini ilettiklerini söyledi. Karatepe asgari ücrete ara zam taleplerini aktardıklarını ifade etti. Karatape "Emekli aylığına artışın zorunlu olduğunu söyledik" diye konuştu.

Karatepe, TÜİK ile ilgili eleştirilerini ilettiklerini, bu kapsamda bağımsız bir danışma kurulu kurulması önerisinde bulunduklarını söyledi.

Karatepe, parti olarak sundukları önerileri anlattığı basın toplantısında “Ancak 4 saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Karatepe, tarımsal destek konusundaki düşüncelerini de Şimşek’le paylaştıklarını anlatan Karatepe, 2006 yılından bu yana ödenmesi gereken yaklaşık 90 milyar dolarlık desteğin ithalata kaydığını söyledi.

Karatepe vergide adaletin sağlanmasına yönelik görüş ve eleştirilerinin de toplantıda dile getirildiğini anlattı.

Advertisement