Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid al-Falih cumartesi günü yaptığı bir açıklamada, 2020’nin ilk altı ayındaki yaban yatırımların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 arttığını söyledi.

Bu sene G20 liderler zirvesine ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan, ekonomik çeşitliliği artırarak petrol gelirlerinin payını azaltmayı amaçlayan ‘Vision 2030’ planını gerçekleştirmek için daha fazla yabancı yatırımcı çekmeye çalışıyor.

“Benim görev alanım olan doğrudan yabancı yatırımların yılın ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 12 arttığını duyurmaktan dolayı sevinçliyim.” diyen Falih, Eylül ayında yaptığı bir açıklamada ülkeye gelen yatırımların koronavirüs dolayısıyla yavaşladığını söylemişti.

Falih, Suudi Arabistanın yabancı yatırımcı çekme planlarıyla birlikte gelecek yıl belirli sektörlere ayrılacak özel ekonomik bölgelerin açılacağını da belirtti.

Nicelik olarak artan yatırımın yanında niteliğe de odaklanacaklarını belirten Falih, “Bu tarz yatırımlar daha düşük yatırım hacmi sağlayabilir fakat bu yatırımların ekonomi üzerinde daha büyük bir etkisi mevcut.” dedi.