Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ING analistleri yayımladıkları bir araştırma raporunda, uzun vadeli tahvillere karşı olan yaklaşımın giderek daha da dikkatli hale geldiğini ve bunun piyasalarda bir zayıflık görüldüğü anda hızlı bir satış dalgasına dönüşebileceğini belirtti.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin 50 baz puan daha artarak yüzde 2’ye ulaşmasını bekleyen ING’nin yanında BNP Paribas da yıl sonunda tahvil faizinin yüzde 2 olmasını bekliyor.

ING Stratejisti Padhraic Garvey müşterileriyle paylaştığı bir notta, “Tahvil piyasası geçen haftadan beri barut fıçısının üzerinde oturuyor. Bu kapsamda, yatırımcıları ilk satışı gördükleri gibi çıkmalarından dolayı suçlamıyoruz.” dedi.

Analistlere göre, 21 trilyon dolar değerindeki tahvil piyasası geçen hafta ihalelerdeki zayıf talepten dolayı sıkı bir takip altında. 30 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin ihale fiyatı ile teklif edilen fiyatı arasındaki fark Mart 2020’den beri en yüksek seviyesinde.

ING’ye göre 5 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi ise faiz oranlarının nereye gidebileceği konusunda bir barometre görevi görüyor. Mizuho International da 5 yıl vadeli tahvillerde geçen hafta kırılan yüzde 0,75 seviyesini işaret etmişti.