Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye'de ekonomi yönetiminin değişmesinin ardından gelen piyasa dostu mesajlar ve gelişen ülke varlıklarına yönelik risk iştahının artmasıyla yabancı kurumların Türk Lirası lehine pozisyon kararları dikkat çekti.

Societe Generale Stratejistleri, Dolar/TL ’de 6,71 hedefi ile kısa pozisyon alınmasını tavsiye edip, zarar-kes seviyesi olarak 7,75’i belirlemişti.

HSBC ise Türk Lirası'na karşı dolar satılması tavsiyesinde bulunurken, 7.10 hedef seviyesiyle dolar/TL 'de kısa pozisyon açmıştı. Değerlendirmede zararı kes seviyesi olarak 7.53 belirlenmişti.

Yılın ilk haftasında 7.24 seviyesine kadar çekilen dolar/TL sonrasında görece dalgalı bir seyir izleyerek 7.5426'ya kadar yükselmişti. Böylece HSBC'nin pozisyonundaki “zararı kes” çalışmış oldu ve pozisyon kapandı.

TD Securities ise dolar/TL’de Kasım ayında kısa pozisyonlarını açtıklarını ve iyi bir kar elde ederek 21 Ocak’taki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplantısında pozisyonu kapattıklarını belirtti.

Son enflasyon raporunun cesaretlendirici olduğunu söyleyen Bank of Mitsubishi Tokyo da dolar/TL’de kısa pozisyon aldıklarını, 7,65’i zararı kes, 7,05’i ise hedef seviyesi olarak belirlediklerini vurguladı.

Canadian Imperial Bank of Commerce de TL’de aşağı yönlü eğilimin devam edeceğini düşünüyor. Türk Lirası'nda getirilerin cazip olduğunu söyleyen kurum dolar/TL hedefinin 6,50 olduğunu belirtti.

Citigroup da Euro/TL 'de 8,66 seviyesindeki 3 ay vadeli forward ile kısa pozisyon alırken, hedef seviye 8,17, zarar kes seviyesi ise 8,96 olarak açıklandı.