Advertisement

ABD hisse senetlerinin çoğu, artan koronavirüs vaka sayılarının ekonomik toparlanmayı tehdit etmesine karşın şirket bilançolarının beklentileri aşmasından destek bularak yükseldi. Dolar önemli piyasa paraları karşısında düştü. Hazine tahvilleri geriledi.

S&P 500 Endeksi yükselişini ikinci güne taşımaya hazırlanıyor. Endeksin haftalık düşüşü yüzde 0.5 civarına inmiş durumda. Endekste şimdiye kadar bilanço açıklayan 138 şirketten yüzde 84'ü tahminleri aştı. Tahmini aşma oranlarının ortalaması yüzde 18 oldu. Endekste yükselen her dört hisseye karşı bir hisse düştü.

Teknoloji hisseleri endeksin gerisinde kaldı. Intel Corp. ve Seagate Technology Plc'nin hisseleri, şirketlerin finansal sonuçlarının hayal kırıklığı yaratmasının ardından düşerek yonga ve bilgisayar ekipmanı üreticilerini aşağı sürükledi. Gilead Sciences Inc.'in hisseleri antivirüs ilacının Kovid-19 tedavisi için FDA tarafından resmi olarak onaylanmasının ardından sıçradı.

Bankalar ralli yaptı. Washington'daki görüşmelerin sonuç vermemesine karşın ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.86 ile Haziran'dan beri en yüksek seviyeyi gördü. Traderlar arasında, toparlanmanın hız kesmesinden dolayı bir noktada anlaşmaya varılacağı spekülasyonu yapılıyor. Avrupa hisse senedi piyasası bu haftanın ilk yükselişine yöneldi.

Saxo Capital Markets piyasa stratejisti Eleanor Creagh, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Dikkatler yeniden risk azaltmaya doğru kayıyor. Seçim sonucuna ilişkin ihtimaller piyasada güveni ve dinamikleri hızla değiştirme kapasitesine sahip.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden dün akşam son başkanlık münazarasını gerçekleştirdi. Biden, 220 bin ABD vatandaşının hayatını kaybetmesinden dolayı Trump'ı sorumlu tuttu. Piyasalar münazaraya fazla bir tepki vermedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09.39'da yüzde 0.2 yükseldi.
Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 arttı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.1 düşüşle 1.3069'dan alıcı buldu.
Yen dolar karşısında yüzde 0.1 yükselişle 104.76'dan işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puandan az yükselişle yüzde 0.86 oldu.
Almanya 10 yıllıklarının faizi 1 bp artışla eksi yüzde 0.56'ya yükseldi.
İngiltere 10 yıllıklarının faizi 2 bp artarak yüzde 0.305'e yükseldi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 değer kazanarak varili 40.73 dolar oldu.
Altın yüzde 0.4 yükselişle onsu 1,911.10 dolara geldi.