Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD hisselerinde yaşanan rallinin ardından yatırımcıların ABD'de artan virüs vakaları karşısında ek teşvik beklentilerini değerlendirmesiyle birlikte Cuma günkü işlemlerde tırmandı. Dolar yükseldi.

Japonya ve Güney Kore hisseleri ortalamanın altında hacimli işlemlerde yükseldi. Avustralya Borsası yükselirken, Hong Kong Perşembe günkü tatilin ardından sınırlı düşüşle yeniden açıldı. Çin piyasası kapalı. S&P 500 Endeksi'nde dalgalı seansın son saatinde görülen rallinin endeksi yüzde 1 yukarı taşımasının ardından vadeli kontratlar fazla değişmedi.

Bankalar, regülatörlerin sermayeyi serbest bırakacak kuralları gevşetmesinin ardından yükseldi. Ancak Fed'in en büyük bankaların temettü artıramayacağı ya da hisse geri alımı yapamayacağını açıklamasının ardından seans sonrasında düştü. Ayrıca yatırımcılar neredeyse 1.5 milyon ile tahminleri aşan işsizlik başvuruları gibi ekonomik verilerle de mücadele ediyor.

Enfeksiyon sayılarında günlük rekorlar kaydedildikçe karantina uygulamalarının yeniden gündeme geleceğine ilişkin endişeler ve ekonomilerin yeniden açılmalarının daha yavaş olması yatırımcı güvenini olumsuz etkiliyor. ABD, Teksas ve Florida'da bir sonraki yeniden aşamalarını durdurdu. Sağlık liderleri İngiltere'ye ikinci dalgaya hazırlık yapma çağrısında bulundu.

Villere & Co. portföy yöneticisi Sandy Villere, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Fed bu piyasayı o veya bu şekilde destekleyecek. Yine de birkaç dip daha yapacağını düşünüyorum. Piyasanın şu noktada temel göstergeleri ya da karları dikkate almaması şaşırtıcı. Sadece ve sadece pandemiyi dikkate alıyorlar." dedi.

Petrol fiyatları, Rusya'nın amiral gemisi olan Ural petrolünün ihracatını en az 10 yılın en düşük seviyesine düşürmesinin ardından yükseldi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 05:01'de fazla değişmedi. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 1.1 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 geriledi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1 arttı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1 arttı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.9 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 107.16'da fazla değişmedi.
Offshore yuan 7.0768'den işlem gördü.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 arttı.
Euro/Dolar paritesi 1.1222'den alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.68'de kaldı.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi yüzde 0.88 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 1.2 yükselerek varili 39.19 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,759.97 dolar oldu.