Advertisement

Küresel hisse rallisi, yatırımcıların ABD mali teşvikine yönelik son çabaları ve pandeminin giderek artan faturasını değerlendirmesiyle Asya seansında hız kesti. Dolar kayıplarını korudu.

Japonya hisseleri erken işlemlerde gerilemesinin ardından fazla değişmedi. Güney Kore iyi performans gösterirken Çin yükseldi. Avustralya ve Hong Kong dalgalandı. S&P 500 Endeks vadelileri, ABD hisse göstergesinin Pazartesi günü iki haftadan uzun bir sürenin en güçlü yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yükseldi. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi. Sterlin, Brexit ticaret görüşmelerinin başarılı olması durumunda İngiltere'yi Avrupa Birliği (AB) ile zorlu bir ayrılıktan koruyabileceği yönündeki spekülasyon ile yükseldi.

ABD ekonomisine desteği artırmak için 2.2 trilyon dolarlık teklif sunan Demokratlar, Kovid-19 paketi konusunda Cumhuriyetçilerle varılan kördüğümü aşmayı hedefliyor. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Demokratların planının yayınlanması sonrasında Pazartesi günü görüştü. Salı günü yeniden görüşülmesi planlanıyor.

Traderlar, Salı günü başkanlık için yapılacak ilk canlı yayın tartışmasını bekliyorlar. Ayrıca Cuma günü gelecek istihdam raporu dünyanın en büyük ekonomisinin tüm dünyada bir milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan pandemiyle nasıl başa çıktığına ışık tutacak.

Portia Capital Management'ın sahibi ve başkanı Michelle Connell, Bloomberg TV'de "Kesinlikle yeni bir teşvike ihtiyacımız var. Bu sadece ABD halkı ve ABD'li işçiler için değil, aynı zamanda piyasalar için de gerekli. Seçime doğru ilerlerken bunun kesinlikle yardımı dokunurdu." dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.53'te yüzde 0.4 yükseldi. S&P 500 Endeksi yüzde 1.6 artmıştı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Australya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla değişmedi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1 yükseldi.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 arttı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 105.55 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.2 ekside 6.8257'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.
Euro/Dolar paritesi 1.1674'ten alıcı buldu.
Sterlin yüzde 0.2 yükselişle 1.2857'ye geldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.66'ya yükseldi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.78 civarında tutundu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.5 düşerek varili 40.40 dolara geriledi.
Altının onsu 1,881.72 dolar oldu.