Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD'de teknoloji hisselerinde görülen rallinin pandemi nedeniyle kırılgan olduğu yönündeki sinyallerin etkisiyle Cuma günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. Dolar önemli paralar karşısında düştü.

Çin hisseleri Perşembe günkü yüzde 4'lük yükselişin ardından yatırımcıların politika yapıcıların coşku sinyallerini kontrol altına alma hareketlerini değerlendirmesiyle düştü. Japonya ve Avustralya hisseleri sınırlı düşüş kaydetti. Seul, Hong Kong ve Taipei Borsaları yükseldi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. 2020 harcama ve satış hedeflerini artırdı.

Bilanço açıklayan Netflix Inc.'in karı güçlü seyreden teknoloji hisselerinin güvenini sarsarak ABD hisselerini takip eden borsa yatırım fonları (ETF) üzerinde baskı oluşturdu. Nasdaq ve S&P 500 Endeks vadelileri yükselmesine karşın Netflix'in açıklaması öncesindeki seviyelere gelmedi. ABD Hazine tahvilleri karışık ABD istihdam verilerinin ardından sınırlı kazançlarını korudu.

ABD ve Çin'den bu hafta gelen ekonomik veriler tam kapsamlı bir küresel toparlanmanın önündeki uzun yolu işaret ederek, koronavirüs aşısı geliştirilmesinde kaydedilen ilerlemeden kaynaklı iyimserliği azalttı. Yatırımcılar görünüm hakkında daha fazla fikre sahip olmak istiyor. Gelecek hafta daha fazla şirket finansallarını açıklayacak.

Singapur'da Bank Julius Baer & Co. Asya araştırma birimi yöneticisi Mark Matthews, “İkinci çeyrekte bilanço açıklayan şirketler beklentilerin yaklaşık yüzde 80'ini aştı. İkinci çeyreğin berbat geçeceğini hepimiz biliyorduk, ancak bu sonuçlar biraz daha az berbat.” dedi.

Endonezya Rupisi merkez bankasının politika faizini indirmesi ve daha fazla genişlemenin yolda olduğu şeklindeki spekülasyonun güçlenmesiyle yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Petrol ve altın yatay seyretti.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 05:40'ta yüzde 0.3 yükseldi. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 0.3 düştü.
Japonya Topix Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 azaldı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7 tırmandı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.2 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 107.20 seviyesinde fazla değişmedi.
Offshore yuan paritesi 6.9993'ten işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi 1.1386'dan alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.61 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 1 bp düşüşle yüzde 0.87 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.1 düşerek 40.72 dolara indi.
Altının onsu 1,798.82 dolarda sabit kaldı.