Advertisement

Asya hisse senetlerinin çoğu, yatırımcıların ABD seansında defansif teknoloji şirketlerinden çıkarak ekonomik büyümeye karşı daha duyarlı şirketlere yönelmesinin ardından Çarşamba günkü işlemlerde yükseldi.

Japonya ve Avustralya hisseleri yüzde 1'den fazla tırmandı. Ancak Pekin'in internet sektörüne ilişkin kısıtlamasının ardından Çinli teknoloji hisselerinde görülen satış dalgası derinleşti. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin iki ayın zirvesinden çekilmesi sonrasında yükseldi. Nasdaq 100 Endeksi neredeyse yüzde 2 düştü.

Alibaba Group Holding Ltd. ve Tencent Holdings Ltd. gibi şirketlerin hisse senetleri, Komünist Parti'nin teknoloji sektöründeki tekelci uygulamaları engellemeye yönelik bazı düzenlemeler açıklamasının ardından düştü.

Dolar düşerken ham petrol fiyatları kazançlarını genişletti. Yeni Zelanda Doları, merkez bankasının son politika açıklamasının ardından traderların negatif faiz beklentilerinin azalmasıyla 19 ayın zirvesine yükseldi.

Yatırımcılar, Çin'in ekonomik toparlanmasına ilişkin önemli ipuçları verebilecek, Alibaba'nın yıllık Bekarlar Günü organizasyonunu izleyecekler.

Koronavirüs aşısına ilikşin iyimserlik bu hafta tüm dünyada hise senetlerini desteklerken güvenli varlıkları aşağı çekti. Ancak bazı analistler hareketlerin bir miktar fazla ileri gitmiş olabileceğini öne sürüyor. Aşının önünde hala engeller var ve ABD'nin mali teşvikine ilişkin endişeler sürüyor. Seçilmiş Başkan Joe Biden'a yetki devri ve yeniden artışa geçen koronavirüs vakaları da yatırımcıları kaygılandırıyor.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.30'da yüzde 0.1 yükseldi. S&P 500 Endeks yüzde 0.1 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.5 tırmandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.1 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.6 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.6 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 artıda 1.1825 seviyesinden işlem gördü.
Yen dolar karşısında yüzde 0.1 artıda 105.14'ten alıcı buldu.
Offshore yuan paritesi 6.5903 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Salı günü yüzde 0.96 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 1 artışla varili 41.77 dolara yükseldi.
Altın yüzde 0.2 tırmanarak onsu 1,881.26 dolar oldu.